Huidige voorstelling

Les Miserables

Dit seizoen is De Stuiter in zee gegaan met een nieuwe regisseur te weten Erik Goetjaer. Een van zijn favoriete theaterstukken is Les Miserables en de theatergroep ziet het dan ook als een uitdaging om hier met elkaar een aansprekende voorstelling van te maken. Vanaf oktober 2019 wordt er door de spelers al volop gerepeteerd onder leiding van Erik.

Locatie

Op voorspraak van de regisseur ging men daarom op zoek naar een binnen lokatie omdat dit beter past bij het theaterstuk Les Miserables. Voor de derde keer in het bestaan van De Stuiter spelen we dus niet buiten maar binnen. Deze authentieke locatie vormt een mooi decor voor de minder fraaie wereld waarin Les Miserables zich afspeelt.

Het stuk

Les Misérables speelt zich af in het negentiende eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Na zijn voorwaardelijke vrijlating wordt Valjean tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

Les Miserables is geschreven door Victor Hugo die hiermee een aanklacht tegen de 19e eeuwse Franse samenleving en haar meedogenloze wetten richt.