Meedoen?

Nieuwsgierig geworden maar nog niet helemaal zeker? Neem contact met ons op en uiteraard kun je een keer komen kijken bij 1 van de repetities. Of natuurlijk bij een van de voorstellingen.

Meespelen?

Onder leiding van een professioneel regisseur repeteer je het hele seizoen samen aan een voorstelling. De spelersgroep varieert van 10 tot 25 spelers, altijd afhankelijk van het stuk en het aantal spelers. De theaterstukken kunnen variëren van drama tot komedie en we proberen altijd vernieuwend te zijn.

Werktijden/perioden:
“De soepmiddag” is een begrip bij de Stuiter: in september wordt er een middag of avond geprikt waarbij de (nieuwe) regisseur wordt voorgesteld en het nieuwe stuk wordt gepresenteerd. De repetities starten medio oktober en de voorstellingen zijn altijd de laatste 2 weekenden van juni. In overleg wordt er wel of niet in schoolvakanties gerepeteerd en natuurlijk ben je met de feestdagen vrij. 

Gewenste vaardigheden:
Ervaring is geen pré, er wordt dan ook geen auditie gedaan. Wanneer de repetities starten wordt gekeken naar ieders kwaliteiten en hierop wordt je een rol binnen het stuk toebedeeld. Een hoop zin, enthousiasme, aanwezigheid en passie ‘voor het vak’ zijn natuurlijk wel wenselijk. De minimale leeftijd is 16 jaar.

Kosten: 
De spelersbijdrage is €150,- per seizoen (september t/m juni). Dit wordt medio januari afgeschreven tenzij anders afgesproken. 

Meehelpen?

Is op een podium en dus de voorgrond staan niet echt je ding? Natuurlijk wordt er ook veel ‘achter de schermen’ gedaan. Denk aan decorbouw, grime en kleding & licht en geluidstechniek. Wij maken veelal onze eigen decorstukken, er wordt (afhankelijk van het stuk) ook zeker met allerlei techniek gewerkt, grimeren op de avonden van de voorstellingen en vooraf ervoor zorgen dat alle spelers er piekfijn bijlopen, zowel in zelfgemaakte kleding als zoeken naar geschikte outfits bij kringloopcentra e.d. Ook het verzamelen van props en andere attributen moet geregeld worden.

Lijkt het je wat om (in teams) aan 1 van deze zaken mee te helpen? Neem gerust contact met ons op (of kom eens langs tijdens 1 van de repetitie avonden) om te kijken waar je talenten liggen en waar je aan mee zou willen werken!