2013 – Hoop gedoe om niks

De vrouwen in het dorp hebben hun zaakjes prima op orde als de mannen ver weg een onduidelijke oorlog uitvechten. Ze kijken naar elkaar om, vormen een hechte gemeenschap en hebben zelfs een burgerwacht opgericht die met groot plichtsbesef -en ook wel veel omhaal van woorden – bij nacht en ontij over ieders veiligheid waakt.

Dan komen de mannen terug. Helden, zijn het, die met enthousiasme worden ingehaald door de moeders, de tantes en de jonge meisjes. En het is alsof er overal opeens vlinders fladderen. Hoewel, de mooie, maar kattige Beatrice snauwt wel heel veel tegen de dappere Benedick, terwijl toch iedereen wel aanvoelt dat ze elkaar eigenlijk heel leuk vinden… En wat gebeurt daar tussen de jonge, wat naïeve Hero en de jonge krijger Claudio? Wat zijn ze verliefd! Maar wat doet die bittere militair daar, die nog een oude rekening te vereffenen heeft? Drijft hij dat jonge, verliefde paartje echt weer uit elkaar met zijn lage streken?

De Stuiter speelde in 2013 deze fijne komedie van Shakespeare met Uitwijk en de Alm als decor. De voorstellingen waren op donderdag 20, vrijdag 21, zaterdag 22, donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Traditiegetrouw waren de eerste twee voorstellingen exclusief voor leden van Rabobank Altena.

Foto’s