2022 – En eentje zag ze vliegen

Na twee digitale voorstellingen in evenzoveel Corona-jaren speelt toneelgroep De Stuiter dit jaar weer live en hoe!

Dit jaar is gekozen voor een enorme uitdaging door het stuk En een zag ze vliegen te spelen. Een stuk dat bij velen nog op het netvlies staat als One Flew Over the Cuckoo’s Nest en bekend is door de verfilming met Jack Nicholson als onvergetelijke vertolker van de hoofdpersoon R.P. Mac Murphy.

Hier niet voor onderdoen is de handschoen die De Stuiter met veel enthousiasme heeft opgenomen en waarvoor al maanden intensief gerepeteerd wordt. Het is Stuiter-eigen om elk jaar met (gedeeltelijk) andere spelers te werken en ook dit jaar zijn er maar liefst zes nieuwe, maar zeer ervaren spelers aangetreden.

Het is letterlijk een knotsgek stuk dat de toeschouwer meeneemt in een draaikolk van gebeurtenissen die op de lachspieren werken maar die tevens te denken geven.
In dit gekkenhuis gaat het om machtsmisbruik, institutioneel geweld, angst, zelfcensuur, vluchtgedrag, moed, uitsluiting, loyaliteit, rolmodellen, voorbeeldgedrag en verzet. En hoewel het stuk gesitueerd is in de zestiger jaren is de thematiek nog altijd actueel.

En eindelijk mogen we u weer op locatie ontvangen. En wat een bijzondere locatie is het dit jaar weer geworden. We spelen dit jaar, met dank aan de firma Tankes uit Andel, binnen in het pand van de Villaforte aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem.

Kaartverkoop

https://www.ticketview.nl/shop/destuiter

Lokale Partners

Ook dit jaar zouden we niet kunnen spelen zonder de ondersteuning van onze lokale partners:

Radio interview A-FM